We use cookies to communicate with your browser and identify who you are. You can read more about exactly what we use them for or hide this message
  • Language
  • Currency
Campaign cover image

Johan Kinde/Solo Album

Johan Kinde/Solo Album

Campaign owner

I want to record and release my first new solo album in 25 years, consisting of new original songs and re-arranged and re-recorded songs from Lustans Lakejer and my previous solo albums.

New solo album.

I want to record and release my first new solo album in 25 years, consisting of new original songs and re-arranged and re-recorded songs from Lustans Lakejer and my previous solo albums.

Mina vänner!

Som låtskrivare och sångare i Lustans Lakejer och soloartist har jag, Johan Kinde, gett ut nio studioalbum. Nu vill jag spela in mitt tionde, och det är ett spännande projekt.

Med mitt nya band vill jag repetera in helt nyskriva sånger samt helt nya versioner av (huvudsakligen) Lustans Lakejer-låtar och några låtar från mina två tidigare soloalbum. Alla texter kommer att vara på svenska.

Tanken är att vi sedan spelar in dessa sånger mer eller mindre ”live i studion”. Vi kommer att lägga på en stråksektion på vissa av låtarna och kanske addera något ytterligare instrument, men idén är att behålla den nerv och atmosfär som kommer från de ursprungliga tagningarna.

Skivan kommer att vara helt och hållet akustisk, men den kommer ändå att innehålla all den spänning som förknippas med Lustans Lakejer. Det jag vill göra är ett album med dramatiska sånger och lika dramatiska arrangemang; ett album fyllt av skönhet, vemod och passion.

Jag behöver din hjälp

För att kunna finasinera detta projekt – med allt vad det innebär i kostnader i form av musiker, studior, ljudtekniker, CD-pressing, omslag etc – så behöver jag din hjälp.

Om jag får ihop 150 000 kronor så kan projektet startas, annars betalas alla pengar tillbaka.

Jag hoppas kunna komma upp till 200 000:-, det kommer möjliggöra för mig och bandet att repetera längre, tillbringa längre tid i studion, att jag kan lägga stråkar på fler låtar – helt enkelt att göra en ännu bättre skiva. Förhoppningsvis kommer vi då också kunna filma studioarbetet och på så sätt dokumentera hela denna unika inspelning.

För att se hur just du kan bidra till projektet, titta i listan till höger. Det finns olika nivåer, allt från att du bidrar med 200 kronor och får ett signerat ex av skivan, till att du kan få besöka studion under inspelningen av albumet eller delta i en exklusiv middag med mig.

Campaign owner