We use cookies to communicate with your browser and identify who you are. You can read more about exactly what we use them for or hide this message
  • Language
  • Currency

AssiStep

The walker in the stairs

To be able to live independently throughout your life, you need to stay active. The AssiStep helps people with mobility issues climb stairs, one of the best exercise opportunities in the home.

Help people with mobility issues stay independent

To be able to live independently throughout your life, you need to stay active. The AssiStep helps people with mobility issues climb stairs, one of the best exercise opportunities in the home.

News

A big thank you to everyone who have invested so far!

News article from the live crowdfunding event we were part of in late April

We help people stay independent

The AssiStep is a stair climbing aid, giving people the small amount of support they need to climb stairs themselves, thereby staying active and independent.

Norwegian version:

25% av alle eldre over 65 år oppgir at de føler seg utrygge når de går i trapp. AssiStep er en trappeassistent som gir den lille ekstra støtten du trenger for å fortsette å bruke trappen din, på samme måte som en rullator gjør på flatmark. Med AssiStep kan du trygt fortsette å bruke muligheten trappa gir til å få jevnlig aktivitet, og på den måten beholde kreftene som trengs for å leve uavhengig av hjelp fra andre.

Trappa er gjerne det første hinderet i hjemmet som blir vanskelig. Hvert år må 30.000 nordmenn få medisinsk behandling etter fall i trapp, og 50 personer dør av å falle i trapp, hovedsaklig eldre, som koster det norske samfunnet 25 milliarder kroner årlig (kilde). Dette er grunnen til at mange i dag flytter hjemmefra, får heis eller trappeheis - med andre ord; når trappa blir vanskelig, unngår vi å bruke den, og blir inaktive. Det vi ikke klarer i dag, er å utnytte den fantastiske treningsmuligheten som ligger i å bruke trappa, spesielt for de som har synkende mobilitet. For hvert trappetrinn du tar, løfter du hele kroppen med et ben, pulsen øker, og kroppen får en påminnelse om at den må fortsette å fornye muskulaturen.

Ingen ønsker å være avhengig av heis for å komme seg rundt. På samme måte som vi heller vil at bestemor skal bruke rullator enn rullestol, vil vi med AssiStep at flere skal fortsette å kunne gå i trapp i hverdagen.

User testing of an early prototype
User testing of an early prototype
Module system
Module system

AssiStep makes you stay independent

With the AssiStep, you have the opportunity to both feel safe, stay active and independent, and do it with a solution that is significantly less expensive than other solutions to the issue of climbing stairs.

Norwegian version:

Med AssiStep har du muligheten til å både føle deg trygg, og holde deg aktiv og uavhengig av hjelp fra andre. AssiStep er også billigere, enklere og gjør et mindre inngrep i hverdagen til deg som bruker.

  • Trygg

AssiStep er designet sammen med brukere for å holde deg trygg, og gi deg den støtten du trenger til å gå trappa selv.

  • Holder deg aktiv og uavhengig

Den beste måten å holde seg uavhengig av hjelp og beholde kontrollen over eget liv, er ved å få jevnlig mosjon, og å gå i trapp er en av de beste mosjonskildene for deg med redusert mobilitet. Du beholder styrke og trener på å holde balansen, men viktigst; du trener hjertet, som holder sykdommer på avstand.

  • Et møbel, ikke et hjelpemiddel

AssiStep er designet for å passe i hjemmet ditt, så du ikke kvier deg for å invitere venner eller familie. Slår du støttehåndtaket inn mot veggen, ligner AssiStep på et vanlig gelender, og tar liten plass.

  • Hvem er brukerne?

Kjernebrukerne våre er mennesker med Parkinsons syndrom, Multippel Sklerose (MS), KOLS, Cerebral Parese, slagrammede med varig funksjonsnedsettelse, svaksynte, og eldre med muskelsvinn eller nedsatt balanse. Mange i disse gruppene sliter med å gå trappa, og samtlige har stor gevinst av å bruke trappa lengre enn de gjør i dag.

About us

In January 2012, the student team started working with the problem of people falling in stairs, without any prototype, patent, money or helpers. Now, the team has gotten funding, developed and user tested five iterations of prototypes, developed a final patent pending product design, and received a lot of attention among customers and users. All of this has been possible just starting with an idea, and the right execution-oriented team, managing both building a business and finishing our engineering degrees at the same time.

When you invest in AssiTech AS (the company developing and owning the product), you invest in a team who have a large emphasis on executing plans and making progress. The team combines knowledge of the industry and business development with product development knowledge, with a high willingness to continue bootstrapping to make the business succeed.

Norwegian version:

Gruppa startet å jobbe med problemet rundt fall i trapp som studenter ved NTNU i januar 2012, på bakgrunn av et forprosjekt gjort av InnoMed og Norges Parkinsonforbund. På den tiden hadde vi ikke annet enn oss selv, og et problem vi skulle løse; alt for mange mennesker faller i trapp. Vi startet uten et teknisk konsept, penger, patent, erfaring eller gode hjelpere.

I dag har vi utviklet og brukertestet fem prototype-versjoner, utviklet et endelig patentsøkt produktdesign, skaffet finansiering og mye oppmerksomhet blant brukere og kunder. Å gå så raskt fra en løs idé til et ferdig produkt har vært mulig takket være et team som evner å få ting til å skje, og som kan gjennomføre de riktige oppgavene til riktig tid, og med høy kvalitet. Ved siden av utviklingen de første 1,5 årene, fullførte også alle teammedlemmene ingeniørgraden ved NTNU.

Når du blir med oss i AssiTech AS, investerer du i tre personer som så langt har gjort alt for å gi folk en uavhengig hverdag, og som kommer til å fortsette å gjøre det til vi sammen lykkes. Vi er et team som har fokus på gjennomføring og å alltid komme oss et (trappe-)trinn videre for hver dag. Gjennom inntekter fra deltidsjobber på siden av AssiTech når vi har hatt ledig tid, har vi klart å minimere lønnskostnadene i bedriften, så vi har kunnet klare oss med et minimum av ressurser. Vi har den instillingen som trengs, og vi bruker gode hjelpere for å gi oss de små veiledningene vi trenger.

Følg oss gjerne på Facebook eller Twitter, besøk nettsidene våre (www.assistep.no) eller meld deg på jevnlige nyhetsbrev for mer informasjon!

Market description

In Scandinavia, the main customer for assistive devices are public organizations, buying products on behalf of private users. The AssiStep helps the customer in different ways; it is cheaper than alternative solutions, it prevents injuries, which especially for this user group gives a high cost to recover from. Most importantly, however, is that the AssiStep keeps the users a longer life independent from care homes through keeping the users active.

Norwegian version:

Offentlig innkjøp

Hovedkundene for AssiStep i Skandinavia vil være offentlige organer, som kjøper inn produkter til bruk i private hjem. I Norge er dette eksempelvis Hjelpemiddelsentralen (NAV), som hvert år kjøper trappeheiser (en alternativ løsning) til rundt 2.000 brukere for 125 millioner kroner. For denne kunden vil AssiStep som en billigere og enklere løsning enten redusere direkte kostnader, eller gi flere mennesker hjelp i trapp slik at man får færre sykehusinnlegg etter fall (et hoftebrudd koster f.eks. rundt 380.000 kroner i sykehuskostnader).

For kunden løser produktet to problemer samtidig; behov for mobilitet og aktivitet. Mobilitet har i mange år vært det klart viktigste fokusområdet av disse, men dette er i ferd med å endre seg. I takt med at en mye større del av det offentlige helsebudsjettet går med til behandling av livsstilssykdommer fremfor smitte eller ulykker, har fokuset på aktivitet som en av de beste forebyggingstiltakene mot denne typen sykdommer økt. Og innsats for å holde eldre og bevegelseshemmede i aktivitet er spesielt verdifullt - de som allerede er i risikogrupper, får mest ut av treningen.

Hovedutfordringen AssiStep må løse for å lykkes i Skandinavia, er å få løsningen kjent blant ergo- og fysioterapeuter, som hjelper brukere med å løse utfordringer i hverdagen, og skriver søknad om hjelpemidler. Som fagpersoner har denne gruppen stort fokus på å holde folk i aktivitet for å styrke det viktigste verktøyet vi har; kroppen. En mer aktiviserende løsning som AssiStep har derfor verdiforslag som klart tiltaler denne målgruppen.

Privat innkjøp

En andel av de som har behov for AssiStep, vil ikke få det støttet av det offentlige. Det kan være fordi de vil bruke det der det ikke må brukes (eksempelvis på hytta, hos familie eller for å gå i trapp når man allerede har heis), eller fordi de ikke har en klar nok diagnose på hvorfor de har utfordringer i trapp. Disse vil kunne kjøpe produktet gjennom den nye internettsiden, og betale privat. Privatmarkedet er foreløpig lite, men vil trolig øke i Skandinavia på samme måte som andre private helsetjenester, ettersom de eldre og deres pårørende blir mer kjøpesterke.

The process behind public purchase
The process behind public purchase

Our story and future milestones

Jan 2012: Started working with the problem of people falling in stairs at NTNU

May 2012: Finished performing countless interviews with users and health professionals, getting feedback on different concepts

Summer 2012: Market research at summer school at Bostun University

Oct 2012: Got first funding from NAV for developing prototype 1

Dec 2012: Prototype 1 finished

Feb 2013: Secured additional funding (Innovasjon Norge), intensive user testing of prototype 2

May 2013: Finished user testing prototype 3

Sept 2013: Patent application, started design cooperation with Minoko Design for the final product

Dec 2013: Pre-promotion in several conferences, additional funding secured (NTNU Discovery), finished design for the final product

Mar 2014: Prototype 5, the final prototype, manufactured

Q2 2014: Production tools finished

Q3 2014: First product series produced, product launch in Norway

Q4 2014: 60 products sold in 2014

Q1 2015: Product launch in Sweden and Denmark

Q4 2015: 300 products sold in 2015, patent extended

Q2 2016: Launching second product

Q4 2016: 14,7 MNOK revenue in 2016

FAQ

Is the product ready to sell?:

AssiStep is now fully developed, and is undergoing testing and optimization before we put it into production in the summer of 2014. If we raise the needed funding for manufacturing tools and the first product batch (60 products), it's going into production. We can then start delivering value to our pilot customers who are ready to purchase.

Are you planning to sell AssiStep outside Norway?:

Yes! We're going to reach markets outside Norway through partners who have the necessary capability and incentives to sell and install AssiStep. In Sweden and Denmark, AssiStep is regarded as a housing adaptation (bostadsanpasning), which means that the local municipalities are our customers in these markets. In both these countries, there's a big governmental focus on keeping elderly and people with mobility issues at home for as long as possible. AssiStep is a perfect product in order to achieve these goals.

Does the AssiStep have a CE-mark?:

No, but AssiStep is defined as a medical device class 1, which makes CE-marking easy. We have to do a risk analysis according to EN 12182:2012, which will be done by the end of Q2 2014. We are in addition to this, not required to use external test institutions to start selling the product in Scandinavia.

Can AssiStep be installed in curved stairs:

Yes! AssiStep is developed as a module system, and by using standardized modules we can install the product in both straight stairs, stairs with repó and stairs with curves.