We use cookies to communicate with your browser and identify who you are. You can read more about exactly what we use them for or hide this message
  • Language
  • Currency

Sofia for Parliament

Sofia for Parliament

Campaign owner

I am a libertarian candidate for the Swedish parliament in 2014. This is your chance to be a part of my campaign from the very beginning!

Fundraising a political campaign

I am a libertarian candidate for the Swedish parliament in 2014. This is your chance to be a part of my campaign from the very beginning!

Min kampanj (Read it in English here)

Sverige behöver fler radikalt liberala riksdagsledamöter! Jag kandiderar för Centerpartiet i Stockholm, men till skillnad från toppkandidaterna längst upp på listan kommer jag inte att vara en del av partiets officiella kampanj. Jag står på plats nummer 20, så min enda chans att komma in är med ert stöd.

Det passar mig ändå rätt bra, för jag tycker att politiken måste uppdatera sina metoder. Kandidater borde stå på sina egna ben och vinna stöd från samhället utanför politiken. En av de viktigaste moderna metoderna är den som jag testar här - crowdfunding!

Jag kommer att driva en modern kampanj, framför allt baserad på internet. Men även en huvudsakligen digital kampanj kostar pengar - annonser, affischer, broschyrer, klistermärken, t-shirts, resor. Och såklart fester – dit ni som donerar kommer att bli inbjudna! Först och främst ska kampanjen lanseras i stor stil under våren, med tillhörande episk releasefest.

Tanken är att bygga en infrastruktur för deltagande kampanjarbete med inslag av user generated content, crowd sourcing, online/offline merge där alla som vill vara med kan bidra. Under det kommande halvåret vill jag låta kreativa nytänkande kampanjidéer realiseras; politiskt kampanjande måste inte innebära att stå i valstugor på torg och tala till redan frälsta.

Varför du ska stödja mig

Jag är en radikalt liberal och oberoende kandidat. Som riksdagsledamot kommer jag att följa mina frihetliga principer, oavsett vad. Eftersom jag driver min egen kampanj kommer jag bara representera er som stöjder mig, inte partiledningen eller några andra intressegrupper. Jag kommer att kämpa för decentralisering och för att föra över makt från politiken till individer och civilsamhället.

Jag brinner särskilt för företagare och att förbättra villkoren för de nya företag som är grunden för all tillväxt och utveckling i samhället. Att sänka skatterna är en viktig fråga, en annan är att förenkla regler som idag hindrar företag från att växa. Ett annat exempel på en fråga som ligger mig varmt om hjärtat är att göra det möjligt att hitta bostäder i Stockholm för alla som vill komma hit och arbeta - något som idag är en utmaning för många entreprenörer. It goes without saying att arbetsförmedlingen måste anpassas efter hur nätverkande och professionell headhunting går till, genom att konkurrensutsätta verksamheten och låta en effektiv arbetsförmedlingsmarknad växa fram.

Jag har...

  • skapat värde i näringslivet sen jag var 17,

  • föredragit Hayek framför Keynes ungefär lika länge,

  • jobbat med ideella organisationer parallellt till mina studier i 3 år,

  • en ashäftig katt, nördig humor och varierande intressen.

  • skapat viral politisk satir som toppat internationella reddit och imgur.

Pun by https://www.facebook.com/statensovanner
Pun by https://www.facebook.com/statensovanner

Vad som kommer att hända

Jag är tidigt ute med kampanjen och den kommer att trappas upp mer och mer ju närmare vi kommer valet. Alla belöningar till donatorer skickas ut när Funded by Me-kampanjen avslutas i april. Kampanjen drar igång på allvar i april, med en lanseringsvecka som avslutas med en stor lanseringsfest. Efter valet till Europaparlamentet kommer fokus att skifta till riksdagsvalet och efter Almedalsveckan i juli drar valrörelsen igång på allvar.

Kampanjverkstäder, meetups, nattaffischering, roliga tillställningar, trollprojekt och some serious opinionsbildning väntar!

Campaign owner